en

New building

After an intensive period of development, the design and architectural drawings for the new academy building are now complete. Construction work will affect accessibility for students, staff and visitors.

The construction site

1: Temporary construction site (from 1 May until the end of May 2016)
2: Definitive construction site (from the end of May 2016 until completion of the new building, in the summer of 2017)

After an intensive period of development, the design and architecturaal drawings for the new academy building are now complete. Construction work will affect accessibility for students, staff and visitors.

On newbuilding.rietveldacademie.nl, more information can be found about the housing project.

Bicycle parking

Bicycle parking. All bicycle racks have been placed at various temporary locations on the site.

Car parking

All on-site parking spaces will be unavailable

Parking facilities in the local area include:
- Paid parking in Fred. Roeskestraat or in the surrounding car parks at the Olympic Stadium or Frans Otten Stadium. Parking charges cannot be reclaimed. At the Frans Otten stadium, reduced rate (EUR 5.50) daytime parking is possible between 7AM and 7PM.

Reserve a parking space at our site at Overschiestraat 188 (take exit s107 on the A10). The academy can be reached by bike or public transport in approximately 12 minutes. Route by public transport: Take line 50 at Henk Sneevlietweg metro station and get off at the Amstelveenseweg stop (approximately 5 minutes). It is then around a 5-minute walk.
Route by bicycle

Free parking in the Amsterdamse Bos, between 10AM and 1PM only. From the Van Nijenrodeweg/Amstelveenseweg stop, bus 170/172 takes you to the IJsbaanpad stop.

Loading and unloading

Temporary situation:
Possible via the left-hand front entrance to the construction site, viewed from Fred. Roeskestraat.

(Definitive situation:
Possible via the alleyway between the BC building and the construction site. (Access will be restricted by a barrier.)

Project background information

The need for additional space has been clear for a long time. After a detailed investigation of all of the possibilities, construction on the existing site emerged as the best option. In 2010, it was decided to run a competition among students, staff and alumni. They could submit their own design for the new building. This enabled the extension to the academy to be designed using talent already available in the community. After the academy community and jury chose team FedLev, they began an intensive design process. Help was enlisted from various experts from the world of architecture and construction. A website will soon be launched featuring all the information about this project.