nl

Nieuwbouw

Na een intensieve periode van ontwerpen en ontwikkelen zijn het ontwerp en de bouwtekeningen voor het nieuwe academiegebouw rond. De bouw heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de academie, zowel voor studenten en medewerkers als bezoekers.

De bouwplaats

1: Tijdelijke bouwplaats (vanaf 1 mei tot eind mei 2016)
2: Definitieve bouwplaats (vanaf eind mei 2016 t/m oplevering nieuwbouw, zomer 2017)

Na een intensieve periode van ontwerpen en ontwikkelen zijn het ontwerp en de bouwtekeningen voor het nieuwe academiegebouw rond. De bouw heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de academie, zowel voor studenten en medewerkers als bezoekers.

Op newbuilding.rietveldacademie.nl is meer informatie te vinden over het huisvestingsproject.

Parkeren fiets

Parkeren fietsen. Alle fietsenrekken zijn verdeeld over diverse tijdelijke locaties op het terrein.

Parkeren auto

Alle parkeerplaatsen op ons eigen terrein komen te vervallen.

Parkeermogelijkheden in de omgeving zijn:
- Betaald parkeren in de Fred. Roeskestraat of in de omliggende parkeergarages als Olympisch Stadion of Frans Otten Stadion. De kosten voor het parkeren zijn niet declarabel. Bij het Frans Otten stadion kun je parkeren voor een gereduceerd dagtarief (5,50) tussen 7.00 en 19.00.

Een parkeerplek reserveren bij onze dependance Overschiestraat 188 (neem afslag s107 vanaf de A10). Per fiets of OV is de academie in ongeveer 12 minuten te bereiken.
Route per OV: Stap op lijn 50 bij metrostation Henk Sneevlietweg en stap uit bij halte Amstelveenseweg (ongeveer 5 minuten). Vanaf deze halte is het nog zo’n 5 minuten lopen naar de academie.
Route per fiets:

Gratis parkeren in het Amsterdamse Bos, alleen tussen 10 uur 's ochtends en 1 uur ’s nachts. Vanaf halte Van Nijenrodeweg/Amstelveenseweg kan bus 170/172 naar halte IJsbaanpad genomen worden.

Laden en lossen

Tijdelijke situatie:
Mogelijk via de linker voorzijde van het bouwterrein, gezien vanaf de Fred. Roeskestraat.

Definitieve situatie:
Mogelijk via de doorgang tussen het BC-gebouw en het bouwterrein. (De toegang wordt voorzien van een slagboom.)

Achtergrondinformatie project

Het is al lange tijd duidelijk dat de academie meer ruimte nodig heeft. Na een langdurig onderzoek naar de mogelijkheden, bleek het bouwen op eigen terrein de beste optie. In 2010 is ervoor gekozen om een wedstrijd uit te zetten onder studenten, medewerkers en alumni. Zij konden een voorstel indienen voor het ontwerp van het nieuwe gebouw. Op deze manier is de uitbreiding van de academie ontworpen met talent en kennis die aanwezig is in de gemeenschap. Nadat de academiegemeenschap en jury kozen voor team FedLev, zijn zij een intensief ontwerptraject ingegaan. Er is hulp van verschillende architectuur- en bouwprofessionals ingeschakeld. Binnenkort verschijnt er een website met alle informatie over dit project.